یکی از واقعیت هایی که در جهان وجود دارد، توانایی هایی است که انسان های مختلف دارند. از جمله واقعیت های انکارناپذیر، تاثیراتی کلامی یا رفتاری است که برخی از انسان می توانند در دیگران به شکل تصرفات مثبت و منفی داشته باشند. بر همین اساس باید اقرار کرد که قدرت انرژی امری نهان یا خرافی نیست، بلکه واقعیتی انکار ناپذیر است.
علوم غریبه از جمله سحر و جادو و مانند آن ها نیز امری واقعی است که گاه مطابق حقیقت و گاه بر خلاف حقیقت است. البته باید توجه داشت که هر واقعیتی حقیقت نیست چنان که هر حقی به شکل واقعی در جهان تحقق نافته است. برخی از واقعیت ها باطل و برخی حق هستند.
سحر و جادو واقعیتی است که می تواند حق باشد و می تواند باطل باشد. به نظر می رسد که جنبه باطلی سحر و جادو بیش تر از جنبه حق آن باشد ؛ زیرا گرایش بیش تر مردم به سحر و جادوی باطلی است که موجب به هم خوردن تعادل و ایجاد اختلاف و دشمنی میان مردم و به ویژه همسران می شود.
خداوند در آیه 102 سوره بقره از واقعیت سحر سخن به میان آورده و آن را امری خرافی بر نمی شمارد؛ اما هشدار می دهد که بیش تر مردم از سحر و جادو به عنوان ابزار باطل و مقاصد شوم بهره می برند.
تاکید بر ماذون بودن در آیه به آن دلیل است که سحر و جادو در چارچوب قوانین الهی انجام می شود حتی اگر باطل باشد و این گونه نیست که ساحر بیرون از حکومت و مملکت خدا عمل می کند. به این معنا که تصرفات ساحر همانند شیطان در دایره مشیت الهی و اذن کلی اوست .
در باره ابطال سحر و جادو می توان از سوره های معوذتین یعنی فلق و ناس و هم چنین آیه 102 سوره بقره بهره گرفت و سحر ساحران و جادوی جادوگران را باطل کرد.